MAROKKO

 

PERIODE: 13 september | 20 september 2016 (HIER INSCHRIJVEN)

FYSIEK: vier sterren

AVONTUUR: vier sterren

RICHTPRIJS: 1.100,00 €


Een tweede project van U/TURN is uitgezet! Het ongerepte berglandschap van Marokko in combinatie met de puurheid van de cultuur vormen de ideale setting voor een onvergetelijke reis. We trekken door het Altas-gebergte, samen met een lokale gids en een kudde muilezels die onze bagage dragen en als taxi fungeren. Met deze tocht gaan we voor 'kort maar krachtig',
7 dagen om vier valleien in de Hoge Atlas te doorkruisen! Dit uiteraard binnen het concept van U/TURN: overnachten bij het gastvrije bergvolk, weg van beschaving en luxe, genieten van de plaatselijke lekkernijen en afsluiten in de gezellige drukte van de Marrakech… Ben je klaar voor het échte Marokko?

DAG1

imag1439.jpg
We landen op Marrakech. Onze lokale gids staat ons met zijn Mercedesbusje (met dakrail) op te wachten. Hij brengt ons direct naar zijn speeltuin; het Atlasgebergte.

DAG2

Na een typisch ontbijt in onze gite, maken we ons klaar voor de eerste tocht. We duiken de Imenanevallei in en duiken al direct 800 hoogtemeters naar beneden. Eindpunt is een typische gite in het dorpje Amskere.

DAG3

We vervolgen onze weg in de vallei. Het pad is breed en goed begaanbaar…maar niet plat en ons eindpunt, gite 'Houssein' in El Bour, is ook niet echt dichtbij!

DAG4

Zijn de ezels geladen? Achter het schooltje van El Bour draaien we het pad op en de klim begint. Vandaag steken we de col over tussen de Imenane- en de Imlilvallei. De gite van onze gids Hamid ligt beneden aan de rivier. De hammam zal deugd doen!

DAG5

Eet zoveel je kan want vandaag wordt een zware dag! Vanaf de gite gaan we steil de bergflank omhoog tot aan de bergtop Tizi n' Techt. Na lunch op de top dalen we af in de Azzadenevallei. Het bergdorpje Aït Aïssa is ons eindpunt. Vanop het dakterras van onze gite heb je het mooiste zicht over de vallei. P.S.: Zijn de hellingen te steil? Geen nood want er zijn genoeg ezels voor iedereen!

DAG6

We volgen letterlijk de rivier stroomafwaarts tot we een 'pad' bereiken. Deze vallei is nog mooier dan al de vorige! In Marigha worden we verwelkomd door de eigenaar van de gite die een lekkere tajine voor ons heeft klaarstaan. De hammam wordt warmgestookt om wat te bekomen van de inspanningen.

DAG7

Na een heerlijke pannekoek met honing en een glaasje mierzoete thee pakken we onze rugzak en stappen we in ons Mercedesbusje. Marrakech is te mooi om links te laten liggen. We checken in bij een typisch hotelletje midden in het historisch centrum en duiken het Marokkaanse stadsleven in!

DAG8

Na een koffie op het beroemde Djemaa el Fna-plein is het terug richting de luchthaven. 3,5 uurtjes vliegen en we zetten terug voet op Belgische bodem...

marokko_1.jpg